torsdag 13 augusti 2009


Fem ord på F: Förälder, flicka, frisk, framtid, finnas

Min F-berättelse

Det var en gång..................en flicka som såg sej själv som en prinsessa. Hon var frisk o vacker och hennes förälder tyckte att det bästa som hänt i världen var HON - PRINSESSAN. Dock kom det ju med tiden att ställas vissa krav på detta vackra prinsessalster - något som hon inte hade helt lätt att handskas med.

Tiden gick och det blev till slitningar mellan mor o dotter pga att den egocentriska dottern inte ville ta till sej av moderns erfarenhet - något som prinsessan kallade ålderdomliga råd - livet är här o nu - och inte stenåldern.

I litteraturen hittade dock prinsessan ett forum där hon med tiden verkligen lärde sej att man måste lyssna - både till den inre rösten och till andras visdom.

Idag är mor o dotter de vänaste vänner - och sällan eller aldrig sägs ett enda hårt ord mellan dem - och så levde de lyckliga i resten av sina liv.

KRAM från huset med den gula fasaden (slottet)

2 kommentarer:

  1. Undrar jag, hur många som egentligen vill ta intill sig föräldrarnas goda råd i ungdomsåren? Kanske är det först när man själv blivit vuxen och skaffat sig egna livserfarenheter, som man kan mötas och förstå varann...
    Så härligt, att ni idag är de vänaste vänner...skriver Z som känner så
    väl igen sig:-)Kam från ett soligt Sörmland...

    SvaraRadera
  2. Kram, ska det vara...förstås:-)/Z

    SvaraRadera